Sidor

tisdag 10 februari 2015

Hudvård - inte bara för henne


Butikshyllorna är fulla av produkter som lovar att göra din hud yngre, klarare och mer strålande. Men hudvård handlar inte om bara utseendet. Att ta hand om din hud spelar även roll för hälsan och välbefinnandet, både för kvinnor och män. Ta hjälp av månadens produkt i februari, Sonya Aloe Nourishing Serum.

Vår hud är fantastisk. Som kroppens största organ förnyar den ständigt sina miljontals celler för att bilda en elastisk, vattentät och skyddande sköld som hjälper kroppen att stöta bort bakterier och virus och skyddar oss mot skadlig solstrålning. Denna sköld heter Epidermis, eller överhuden.


Hjälp din hud att hjälpa dig
Överhuden är 0,05 till 1,5 mm tjock beroende på hur belastat området är. Tunnast är den på ögonlocken och tjockast på hälarna. Den består av flera olika sorters celler, bland annat en speciell sort, Langerhans-cellerna som ger stöd till immunförsvaret. Men trots sin inbyggda motståndskraft är huden ständigt under attack från sol, luftföroreningar och kemikalier vilket kan få den ur balans. Därför är det viktigt att skaffa sig en fungerande hudvårdsrutin.

Vikten av bra produkter
Att använda fel hudvårdsprodukter är inte bara ett slöseri med pengar och tid, de kan i värsta fall även skada din hud. Och du kan behöva byta produkter emellanåt eftersom huden förändras med tiden. Årstidernas växlingar i temperatur och luftfuktighet, hormonella förändringar liksom åldrande kan göra huden torrare, fetare eller mer känslig.

Och att använda dem 
Det spelar ingen roll hur bra dina produkter är om de bara står i badrumshyllan. Använd dem! Rengör, tona och återfukta. Morgon och kväll. Varje dag. Svårare än så behöver det inte vara. Genom en regelbunden hudvårdsrutin bidrar du till att återställa hudens naturliga balans. Frisk hud är vacker hud, det stärker din självkänsla. Och även om du inte kan vrida klockan tillbaka så hjälper bra hudvård dig att behålla ditt ungdomliga utseende längre.

För både henne och honom 
 Tanken att hudvård bara skulle vara för damerna tillhör det förgångna – riktiga män behöver också ta hand om sin hud! Ordentlig rengöring behövs inte bara för att ta bort makeup. Den är viktig för att förhindra uppbyggnad av orenheter och döda hudceller, vilket till exempel kan orsaka akne. Rakning kan skapa torrhet och irritation, så här behöver huden hjälp att återställa den naturliga fuktbalansen i huden. Något som månadens produkt Aloe Nourishing Serum med sina fuktighetsbevarande egenskaper är mycket bra på. 

2 kommentarer:

Mimas Hälsa&Skönhet sa...

wow, kommer man få sniffa på den där i fredag?! ;) (låter inte alls snuskit).

Unknown sa...

Mima! Tyvärr har jag inte den i lager förrän nästa månad! :(
Men ska se om jag får låna en kompis serum.